Uporabno
1312 ogledov

Vas nogavice režejo v noge? Rešitev so nogavice brez elastike

Štumfki www.stumfki.com
Nogavice brez elastike, imenovane tudi diabetične nogavice ali nogavice brez patenta, so namenjene pospeševanju cirkulacije in preprečevanju nabiranja krvi v gležnjih in nogah. Narejene so brez elastičnega traku na vrhu, da lahko noge ostanejo zdrave.

Štumfki | Avtor: www.stumfki.com www.stumfki.com

Medtem ko večina običajnih nogavic vsebuje elastiko, ki naj bi nogavico zadržala na svojem mestu, pa je ta dejansko lahko precej nevarna za diabetike, ki jim grozijo težave s stopali, kot je nevropatija. Elastika se lahko zategne okoli vaših gležnjev in povzroči "učinek gumijastega traku", ki lahko ogrozi vaš krvni obtok. Sčasoma lahko to prispeva k nastanku krvnih strdkov (venska tromboza), krčnih žil in drugih bolezni.

Nogavice brez elastike ne stiskajo in pomagajo pri kroženju krvi tako, da se izognejo pritisku na nogo, kar omogoča boljši pretok krvi. Omogočanje pravilne cirkulacije pomaga preprečiti, da bi se pojavile težave z diabetičnimi stopali in tudi spodbuja zdravljenje, če se težave pojavijo.

Pri www.stumfki.com najdete pestro izbiro modelov nogavic za moške in ženske brez elastike, ki so pravi prodajni hit. Udobne in kakovostne nogavice iz koži prijaznega materiala najdete TUKAJ.

Kako nogavice brez elastike ostanejo pokonci, ne da bi jih na mestu držal elastični trak?

Za razliko od nogavic z elastiko, ki lahko predstavljajo tveganje za prekinitev cirkulacije, so nogavice brez elastike narejene tako, da se blago enakomerno porazdeli okoli vaše noge in drži nogavico na mestu, hkrati pa zagotavlja tesno prileganje, ki preprečuje, da bi se ohlapna tkanina drgnila po koži.

Nogavice so dodatek, o katerem večina ljudi ne razmišlja prav veliko, so pa pomembne za zdrave noge in stopala. Torej, naslednjič, ko si nadenete par nogavic, si vzemite trenutek in premislite, kako se vam prilegajo. So vam pretesne? Se vam nabirajo okoli gležnjev? Vas elastika moti?

Ni vam treba biti diabetik, da bi izkoristili zdravstvene prednosti takih nogavic. Pravzaprav lahko vsakdo nosi nogavice brez elastike, da ohrani svoje noge zdrave!

Štumfki | Avtor: www.stumfki.com www.stumfki.com