Z vlakom brezplačno na izlet po Sloveniji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
S 1. julijem lahko upokojenci po Sloveniji brezplačno potujejo z vlaki Slovenskih železnic. Potrebna je le oddaja vloge za pridobitev celoletne brezplačne vozovnice. In kam se boste na izlet odpravili vi?
Oglej si celoten članek

Potovanje z vlakom je udobna in cenovno ugodna rešitev za izlete po celi Sloveniji. Še posebej v poletnih mesecih, ko se na cestah vijejo kolone, je potovanje z njim tudi časovno ugodno. S 1. julijem bodo lahko vsi upokojenci, invalidi, vojni veterani in osebe starejše od 65 let z vlakom potovali brezplačno. Vlogo lahko oddajo upravičenci tudi na prodajnih mesih IJPP (Slovenske železnice in avtobusni prevozi), brezplačna vozovnica pa bo veljala eno leto.

Z vlakom v toplice, na morje ali jezero

Za mnoge upokojence, ki se sami na pot z avtomobilom ne morejo ali ne želijo več odpraviti, je javni medkrajevni prevoz odlična rešitev za enodnevne ali večdnevne izlete. Vlaki Slovenskih železnic vas lahko odpeljejo pred vrata toplic, v neposredno bližino jezer in le nekaj korakov od plaže. Če boste poletje preživeli v družbi vnukov jih lahko tudi presenetite s skupnim nepozabnim izletom.

Foto: Profimedia babica

Terme Olimia in Thermana Laško vas pričakujejo s popusti

Tudi poleti so toplice odlična izletniška destinacija. Terme Olimia in Thermana Laško se nahajata v neposredni bližini železniških postaj in goste navdušujeta tako z zunanjimi kot tudi notranjimi bazeni. V Laškem ste lahko z vlakom iz Ljubljane že v eni uri in 15 minutah, v Termah Olimia pa že v dveh urah. Če se odpraviti tja z zdraviliškim vlakom, ki iz Ljubljane štarta ob 7:35 boste lahko v termalni vodi uživali že ob devetih oz. desetih dopoldne.

S seboj pripeljite tudi vnuke. Terme Olimia vam nudi za otroke do 12. leta kar 50 odstotni popust na vstopnino. V Termalnem Parku Aqualuno pa prav nikoli ne zmanjka zabave.

Foto: Profimedia Kopanje na Bledu Slovenska klasika – izlet na Bled

Letos se zaradi negotovih razmer v Sloveniji mudi manj tujih turistov kot v preteklih letih. Zato je pravi čas, da na nove odkrijete lepote naše države. Z vlakom se odpravite na celodnevni izlet na Bled, kjer lahko skočite v osvežujoče jezero, obiščete Blejski grad in se odpravite na sprehod okoli jezera. Privoščite si kosilo s pogledom na jezero in se naužite najbolj priljubljene slovenske izletniške točke.

Izlet na morje

Brez morja ni poletja. Se strinjate? Z vlakom Slovenskih železnic se lahko odpravite seveda tudi na slovensko obalo in uživate v prijetnem poletnem živžavu. Sprehodite se lahko po obalni sprehajalni poti od Kopra do Izole ali se odpravite do koprske plaže in se ohladite v morju. Uživajte v slastnih morskih jedeh in se izgubite v primorskih ozkih ulicah.

Foto: Profimedia Koper

Vloga za brezplačni medkrajevni potniški promet

Upravičenci si vlogo lahko prenesejo TUKAJ.
Vloga se izpolni elektronsko v Word dokumentu in jo natisnete, ali pa jo izpolnete ročno.

Vlogo oddate:

  • klasične pošte na naslov: Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom "Brezplačna vozovnica Slovenija".
  • elektronske pošte na naslov: mzi.bv@gov.si v zadevo e-maila se vpiše "Brezplačna vozovnica Slovenija";
  • prodajnih mestih IJPP (Slovenske železnice in avtobusni prevozi).

Če se vloga odda osebno se predloži osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oz. evropsko kartico ugodnosti za invalide.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.