Uporabno
3386 ogledov

Z vlakom brezplačno na izlet po Sloveniji

babica Profimedia
S 1. julijem lahko upokojenci po Sloveniji brezplačno potujejo z vlaki Slovenskih železnic. Potrebna je le oddaja vloge za pridobitev celoletne brezplačne vozovnice. In kam se boste na izlet odpravili vi?

Potovanje z vlakom je udobna in cenovno ugodna rešitev za izlete po celi Sloveniji. Še posebej v poletnih mesecih, ko se na cestah vijejo kolone, je potovanje z njim tudi časovno ugodno. S 1. julijem bodo lahko vsi upokojenci, invalidi, vojni veterani in osebe starejše od 65 let z vlakom potovali brezplačno. Vlogo lahko oddajo upravičenci tudi na prodajnih mesih IJPP (Slovenske železnice in avtobusni prevozi), brezplačna vozovnica pa bo veljala eno leto.

Z vlakom v toplice, na morje ali jezero

Za mnoge upokojence, ki se sami na pot z avtomobilom ne morejo ali ne želijo več odpraviti, je javni medkrajevni prevoz odlična rešitev za enodnevne ali večdnevne izlete. Vlaki Slovenskih železnic vas lahko odpeljejo pred vrata toplic, v neposredno bližino jezer in le nekaj korakov od plaže. Če boste poletje preživeli v družbi vnukov jih lahko tudi presenetite s skupnim nepozabnim izletom.

babica | Avtor: Profimedia Profimedia

Terme Olimia in Thermana Laško vas pričakujejo s popusti

Tudi poleti so toplice odlična izletniška destinacija. Terme Olimia in Thermana Laško se nahajata v neposredni bližini železniških postaj in goste navdušujeta tako z zunanjimi kot tudi notranjimi bazeni. V Laškem ste lahko z vlakom iz Ljubljane že v eni uri in 15 minutah, v Termah Olimia pa že v dveh urah. Če se odpraviti tja z zdraviliškim vlakom, ki iz Ljubljane štarta ob 7:35 boste lahko v termalni vodi uživali že ob devetih oz. desetih dopoldne.

S seboj pripeljite tudi vnuke. Terme Olimia vam nudi za otroke do 12. leta kar 50 odstotni popust na vstopnino. V Termalnem Parku Aqualuno pa prav nikoli ne zmanjka zabave.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenska klasika – izlet na Bled

Letos se zaradi negotovih razmer v Sloveniji mudi manj tujih turistov kot v preteklih letih. Zato je pravi čas, da na nove odkrijete lepote naše države. Z vlakom se odpravite na celodnevni izlet na Bled, kjer lahko skočite v osvežujoče jezero, obiščete Blejski grad in se odpravite na sprehod okoli jezera. Privoščite si kosilo s pogledom na jezero in se naužite najbolj priljubljene slovenske izletniške točke.

Izlet na morje

Brez morja ni poletja. Se strinjate? Z vlakom Slovenskih železnic se lahko odpravite seveda tudi na slovensko obalo in uživate v prijetnem poletnem živžavu. Sprehodite se lahko po obalni sprehajalni poti od Kopra do Izole ali se odpravite do koprske plaže in se ohladite v morju. Uživajte v slastnih morskih jedeh in se izgubite v primorskih ozkih ulicah.

Koper | Avtor: Profimedia Profimedia

Vloga za brezplačni medkrajevni potniški promet

Upravičenci si vlogo lahko prenesejo TUKAJ.
Vloga se izpolni elektronsko v Word dokumentu in jo natisnete, ali pa jo izpolnete ročno.

Vlogo oddate:

  • klasične pošte na naslov: Ministrstvo za infrastrukturo, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, s pripisom "Brezplačna vozovnica Slovenija".
  • elektronske pošte na naslov: mzi.bv@gov.si v zadevo e-maila se vpiše "Brezplačna vozovnica Slovenija";
  • prodajnih mestih IJPP (Slovenske železnice in avtobusni prevozi).

Če se vloga odda osebno se predloži osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oz. evropsko kartico ugodnosti za invalide.