Zakaj imajo tekači več energije in prej dosežejo zastavljene cilje?

Foto: Adidas
Foto: Adidas
Gibanje in rekreacija sta pomemben del našega življenja. Še posebej v trenutnem obdobju, ko se ne moremo izogniti vplivu epidemije na naše psihično in fizično počutje. Tudi raziskave ugotavljajo, da gibanje, še posebej tek in gibanje na prostem, v teh razmerah pomaga ohranjati pozitivno naravnanost, optimizem in energijo.
Oglej si celoten članek

Preobrazbena moč teka

Globalna raziskava, ki so jo pri adidasu izvedli ob lansiranju nove generacije ikoničnega tekaškega copata Ultraboost 21, prinaša zanimive ugotovitve o pozitivnih učinkih teka. Raziskava je pokazala, da imajo ljudje, ki se v času epidemije redno ukvarjajo s tekom, kar 20 odstotkov več energije in se bolje soočajo s preprekami v vsakdanjem življenju. Kar 36% tekačev pa je kot glavni razlog za to, da tečejo, navedlo pozitiven vpliv teka na njihovo mentalno zdravje in psihično počutje. Tekači imajo torej več energije, so bolje pripravljeni na izzive in pritiske, ki jih prinašajo trenutne razmere, hkrati pa so bolj optimistični in lažje dosegajo zastavljene cilje.

Foto: Adidas

adidas verjame v preobrazbeno moč teka

Dodatna energija za nove cilje in spremembe

Preobrazbena moč teka je tudi osnovna ideja adidasovega najnovejšega tekaškega modela Ultraboost 21. Z njim želijo med ljudi vnesti dodatno energijo za pozitivne spremembe in izboljšanje življenja ter motivacijo za vztrajanje na poti do svojih ciljev ter postavljanje novih.

Ultraboost 21 je tehnološko najnaprednejši model Ultraboost, ki nudi vrhunsko ravnovesje med udobjem in odzivnostjo. Razvit je bil v tesnem sodelovanju s tekaško skupnostjo, med katero imajo copati Ultraboost že status ikone. Nov, drzno oblikovan model Ultraboost 21 gradi na inovacijah prejšnjih modelov (Ultraboost 19 in Ultraboost 20), hkrati pa se z estetiko in dizajnom navezuje na prvotni, ikonični Ultraboost.

Foto: Adidas

Vrhunsko ravnovesje teže, blaženja in odzivnosti

Tehnologija Optimized BOOST zagotavlja modelu Ultraboost 21 ultimativno blaženje in podporo, saj vsebuje kar 6 odstotkov več pene BOOST kot njegov predhodnik. Za čim boljše prileganje nogi poskrbi napredna tehnologija Primeknit+, za katero je značilno natančno pletenje, ki združuje zmogljivost s čistim udobjem in lahkotnostjo. Nov tekaški copat pa potrjuje tudi adidasovo zavezo k trajnosti. Zgornji del copat je namreč narejen iz recikliranega materiala PRIMEBLUE, ki vsebuje najmanj 50 odstotkov reciklirane oceanske plastike.

Foto: Adidas

Ultraboost 21 je sestavljen iz recikliranega materiala PRIMEBLUE, ki vsebuje najmanj 50 odstotkov reciklirane oceanske plastike Parley. 

Naj tehnologija dela za vas, ne proti vam

Hkrati z novim modelom tekaških copat pri adidasu pozivajo tudi k temu, da slabe navade in moderno tehnologijo zamenjamo z navadami, ki so dobre za naše psihofizično počutje. Zakaj ne bi torej namesto jutranjega brskanja po Instagramu izbrali raje jutranji tek? V copatih Ultraboost 21 bo tako moderna tehnologija, vgrajena vanje, delovala nam v prid. Izboljšala bo naše počutje ter dvignila nivo energije, za razliko od brskanja po telefonu, ki dokazano povzroča fizično in še bolj psihično utrujenost ter nemotiviranost. Postavite si nove cilje, ki jih boste z več energije in dobre volje dosegli in si želeli še više. V časih, ko vsi potrebujemo pozitivno motivacijo, je to zelo dobrodošlo.

Foto: Adidas

Novi cilji, nove zaveze

Tudi slovenski športniki in adidasovi vplivneži so si zastavili nove cilje in zaveze. Patricija Pangeršič, Eva Peternelj, Tamara Simovič, Špela Kozan, osebni trener Matic Kolenc in drugi so jih zaupali in zapisali na spletni strani: https://sl.ultraboost21.com/. Tam na vse sodelujoče čakajo tudi lepe nagrade.

Foto: Adidas

Poiščite vaš nov energijski pospešek in se prepustite navdušujočim učinkom teka. Nov tekaški copat adidas Ultraboost 21 v živahni beli in fluorescentno rumeni barvi je že na voljo tudi v trgovinah adidas shop in Intersport po Sloveniji. 

Naj tudi vas adidasova najnaprednejša tehnologija, združena v copatu Ultraboost 21, navdihne za osvajanje novih navad in ciljev!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.