Afganistanski hrt: starodavna pasma eksotičnega videza

Foto: profimedia Afganistanski hrt
Pasma, ki velja za najlepšo pasmo med tekom, bo ob teh fotografijah prevzela tudi vas.
Oglej si celoten članek

Afganistanski hrti veljajo za starodavno pasmo, obstajali naj bi več kot 3.000 let. V starodavnem Afganistanu so jih uporabljali za čuvaje in lovskege pse, zdaj so predvsem družinski in razstavni psi.

Afganistanci so visoki in elegantni psi, njihov zaščitni znak je dolga svilnata dlaka, ki jo je treba redno krtačiti in čistiti. Ne veljajo za učljive in poslušne pse, skrbniki jih opisujejo kot trmaste in občutljive kužke. So zelo vdani in nežni, njihovo gibanje v teku pa človeku vzame sapo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.