Ali psi vidijo sliko na televiziji?

Foto: Profimedia Pes in televizija Foto: Profimedia Pes in televizija Foto: Profimedia Pes in televizija
Znano je, da psi vidijo svet drugače kot mi ...
Oglej si celoten članek

Manj znano pa je, da psi vidijo migetanje svetlobe vse do frekvence 70 hercev, kar je veliko višje kot pri ljudjeh. Pri ljudeh se namreč migetajoča svetloba združi v eno pri frekvenci med 50 in 60 hercev.

Zato vidijo psi drugače tudi dogajanje na televiziji, ki je sestavljeno in spreminjajočih se slik. Psi vidijo dogajanje na televiziji le kot hitro migetajočo kolekcijo oblik in svetlobe.

Če še vedno menite, da vaš kosmatinec obožuje gledanje televizije z vami, je to morda zaradi zvokov, ki jih privlačijo. Najbrž ste že opazili, da jih hitro zmoti lajanje ali cviljenje psa na televiziji. 

Vizita za živali Ali psi uživajo v čohanju po glavi?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:26 21. Februar 2018.

    Našega Maltežana TV uspava, tudi politiki z obljubami.

  • ode
    07:37 17. Februar 2018.

    Poleg tega ne vidijo zelene in rdeče barve.

  • 11:05 11. Februar 2018.

    Kaj pa podatek, ki sem ga prebral pred leti? Psi menda vidijo le "črno-belo", ne vidijo barv?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.