"Ali si upaš pogledati skozi moje oči?"

Foto: Profimedia
Opozarjajo ne le na pravice živali, temveč tudi na ravnanje z ljudmi in naravo.
Oglej si celoten članek

Na festivalu sodeluje tudi Slovensko vegansko društvo, ki poleg predstavljanja prednosti veganskega življenja, ozavešča tudi o odgovornem odnosu do okolja in živali. "Naše poslanstvo je zagotovitev boljših pogojev in ukinitev nepotrebnega izkoriščanja živali. Pomagamo graditi boljši svet - za živali, za ljudi, za planet. Seveda s pozitivnim pristopom," pravijo.

Sicer je pred petimi leti ustanovljeno društvo, ki ima danes že 450 članov, izpeljalo kar nekaj odmevnih projektov, na primer danes že tradicionalni Vegafest v središču Ljubljane. Svojo stojnico bodo to nedeljo postavili tudi v Češminovem parku v Domžalah.

 "Ali si upaš pogledati skozi moje oči?" 

Če se boste ustavili pri njih, vam bodo ponudili informacije o veganstvu in koristnosti rastlinske hrane za naše zdravje. Veliko bo govora o vplivu prehrane na okolje in seveda o pravicah živali. Na to temo nudijo tudi poseben video izziv - video življenja farmskega pujska skozi njegove oči: "Ali si upaš pogledati skozi moje oči?" 

Poleg informacij o veganstvu se boste lahko vpisali na njihov 30-dnevni "Enostaven veganski izziv" oziroma brezplačen mentorski program z recepti za vsak dan v mesecu. Na stojnici bodo njihove brezplačne brošure in zgibanke z recepti in okusna veganska hrane za degustacijo. 

Festival za ljubitelje živali bo 11. junija med 9.00 in 16.00 v Češminovem parku v Domžalah. VSTOP BO PROST.



Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.