Če ga kdo podreja, napade

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralka ima psa, ki se ne pusti podrejati. Je to v redu?
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Imam odraslega psa nemškega ovčarja, redno šolanega in socializiranega. Z njim glede poslušnosti nimamo težav. Zdaj je star štiri leta, ni pa podredljiv. Velikokrat na sprehodu srečamo pse, ki silijo v našega, ga želijo podrediti, tedaj pa naš pes napade. Je to normalno?

Odgovarja Lea Leskošek z Lepo vzgojen pes

Naša naloga kot vodnik psa je usmeritev oziroma vodenje in zaščita. Vašemu psu ni potrebno, da se pusti, da ga drugi pes podreja, skače po njem in se obnaša vsiljivo, s tem tudi vi pri njem izgubljate na veljavi, saj to dopuščate. Ko imate psa na vrvici, ne smete dovoliti, da k njemu pride odvezan kuža, saj to zanj ni "fer" situacija. Lastnike odvezanega psa poprosite, naj ga priveže ali pa ga odženite sami. Jaz osebno ne bi nikoli dovolila igre mojih psov s tujimi psi, saj tistih psov ne poznam in ne morem vedeti, kako bodo reagirali. Zato vedno pustite svojega psa v igro s psi, ki jih poznate. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.