Dodatki pri hranjenju papige

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralko zanima, s čim naj hrani svojo papigo poleg kupljene mešanice semen.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Doma imam nimfo. Pogosto ji kupujem dobrote v trgovini za živali, ki pa so kar drage. Katero sadje, zelenjavo ali oreščke ji lahko dam sama? Na kaj naj pazim, da ne bi naredila kaj narobe?

Odgovarja Miha Purgar, gojitelj malih, srednjih in velikih papig

Pozdravljeni, papigi moramo nuditi čimbolj raznovrstno hrano. Vsak dan ji ponudimo svežo sadje in zelenjavo, kot so na primer: jabolka, hruške, (odstranimo pečke in dobro umijemo), banane, mandarine, korenje, paprika, solata v zelo majhnih količinah.

Paziti morate, da papigi ne ponujate avokada, saj je zanjo strupen, kot tudi orhideje, če jo papiga zaužije. Oreščke, arašide, orehe ... ponudite le občasno kot priboljšek, saj vsebujejo veliko maščob, ki za papige v preveliki količini niso zdrave.  

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.