Drgnjenje zadnjega dela hrbta

Foto: EPA
Foto: EPA
Kužka najbrž srbi zadnji del hrbta, ker si ga rani do krvi.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Imam psa novofudlanca starega dobro leto, ki je zdrav in živahen. Se pa z zadnjim delom hrbta nalašč drsa ob vrhnji del pasje ute, da ima ranjeno kožo. Bolh nima, ima tudi čez zimo sredstvo proti bolham. Je sicer ves čas zunaj, je pa brikete. 

Odgovarja Viktorija Lončar, dr. vet. med., Veterinarska ambulanta za male živali Zvitorepka

Če se kuža drgne ob predmete, to ponavadi počne zato, ker ga koža srbi. Vzrokov za srbež je več in potrebno jih je izključevati.

Praskanje predela hrbta je dostikrat povezano s prisotnostjo bolh. Lastniki bolh pogosto ne opazite, lahko pa z natančnim pregledom najdete bolšje iztrebke. Njegova uta je morda zatočišče razvojnih oblik bolh iz katerih se razvijejo odrasle bolhe, zato je potrebno tretirati tudi okolico in vse živali v gospodinjstvu.

Najpogostejše vzroke za srbež in napotke najdete opisane že v odgovoru: Praskanje pri psički

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.