Fanta želel pojesti ogromni piton, to sta storila starša

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Rešila skoraj brezupno situacijo.
Oglej si celoten članek

Starša 14-letnika na odročni farmi v Avstraliji so nedavno prebudili sinovi kriki, da ga skuša pojesti piton. V njegovi sobi sta zagledala trimetrsko kačo, zvito okoli dečkove desnice, z zobmi že zaritimi vanjo. Skoraj brezupno situacijo sta na koncu uspela rešiti s hranilnikom v obliki kljunaša, katerega kljun sta zarila pitonu v gobec.

"Skušal je pojesti njegovo roko," je za avstralsko radiotelevizijo ABC danes dogodek opisala mati štirinajstletnika Emma Jackson. "Z njim sva se spopadla, a bolj ko sva se trudila, višje je zarival svoje zobe," je dodala.

Zato je sama na koncu zgrabila plastični hranilnik v obliki kljunaša in z njegovim kljunom odprla kačino čeljust, njen soprog pa je glavo plazilca porinil naprej oz. stran od sinove roke. Po približno desetih minutah jima je kačo s sinove roke tudi uspelo odstraniti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Piton je nestrupena kača. V svoje žrtve običajno zarine zobe, preden jih pogoltne. Zraste lahko do 8,5 metra dolžine.

"Najine otroke sva učila, naj se kač ne bojijo, saj so vsepovsod, a tale je bila lačna in agresivna in nikakor ni bila pripravljena popustiti," je dogodek, ki bi se lahko končal tragično, še opisala Jacksonova.

Govedorejska farma Jacksonovih leži v odročnem severnem delu Avstralije, blizu mesta Weipa in okoli 2475 kilometrov stran od prestolnice zvezne države Qeensland Brisbane. Za dečka je zato poskrbela ekipa letečih zdravnikov, ki ga je prepeljala v najbližjo bolnišnico, kjer je čez noč okreval.

Po besedah matere se sedaj počuti dobro. Sam pa je povedal, da je bil v šoku, a dogodek v njem ni vzbudil strahu pred kačami. "Samo bolj previden sem," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:08 17. Januar 2019.

    Kaj se bo zdaj pube hrenil, ziher je imel polne hlače strahu...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.