FBI uvrstil zlorabe živali k umorom in požigom

Foto: EPA
Foto: EPA
V FBI ugotavljajo, da kriminalci pred zlorabo ljudi pogosto zlorabljajo živali.
Oglej si celoten članek

FBI bo sledil zlorabam živali tako resno kot umorom, požigom in napadom, piše Huffington Post. V letošnjem letu bodo prvič v zgodovini FBI podatke o krutih zlorabah živali zbirali prek njihovega sistema obveščanja, ki ga imenujejo National Incident-Based Reporting Sistem (NIBRS).

Pri tem je njihov urad uvrstil zlorabe živali v skupino zločinov, kjer so tudi umori, požigi in napadi. Organi pregona bodo morali pri poročanju o teh zločinih navesti eno od naslednjih stopenj: navaden/malomarnost, namerna zloraba/mučenje, organizirana zloraba živali (na primer pasji boji) in spolna zloraba živali.

Tudi zastrupitev in zapustitev

Pojasnjujejo, da imajo številne dokaze, da so zlorabe živali pogosto povezane tudi z nasiljem nad ljudmi, vključno z nasiljem v družini. Ugotavljajo, da je mnogo ljudi, preden je zlorabilo ljudi, pred tem zlorabljalo živali. Zlorabe živali so definirali kot namerno, zavestno ali malomarno dejanje, ki škoduje ali usmrti živali brez zakonitega razloga. Med zlorabe živali štejejo mučenje, teroriziranje, pohabljanje, poškodovanje, zastruplajnje in zapustitev živali. 

Nov način sledenja zlorabam živali je stopil v veljavo z začetkom leta. “To so bitja, ki trpijo. Vemo in dokazano je, da res občutijo trpljenje,” je pojasnila Mary Lou Randour iz FBI, ki si je prizadevala za takšno spremembo že od leta 2014.

Foto: EPA FBI

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.