Fotografije: Shiba inu, tako zelo lepa pasma

Foto: Profimedia Shiba inu
Njihov "rdeč" kožušček in ljubke poševne oči ...
Oglej si celoten članek

Ta starodavna japonska avtohtona pasma je bila sprva uporabljena za lov na divjad, danes so to predvsem družinski psi. Kljub temu, so obdržale močan lovski nagon.

Gre za manjše pse, samci imajo okrog deset, psičke pa okrog osem kilogramov. Znan je po svojem nežnem gostem kožuhu, okrogli glavi in trikotnih pokončnih ušesih. Poseben videz mu dajo tudi majhne oči, najbolj znani so rdečkasti psi, poznamo pa še črne, rdečkasto-črne, sezamove in tako dalje.

Shibe imajo rade svoj mir, včasih so rade tudi same. Kljub temu pa veljajo za izjemno zveste pse, ki se zelo navežejo na vse družinske člane. Na obiskovalce opozarjajo s posebnim zavijanjem, na šolanju pa boste potrebovali veliko mero potrpežljivosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:34 4. Februar 2018.

    To je tako imenovani doge.

  • 12:38 4. Februar 2018.

    Cukr....simpaticen

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.