Hrvaška policijska mornarica reševala laboda

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvaška policijska mornarica je v Šibeniku priskočila na pomoč ranjenemu labodu, ki je več kot deset dni s poškodovanim krilom plaval ob obali.
Oglej si celoten članek

S pomočjo policijske mornarice je strokovnjaku za ptice Emiliu Menđušiću v tretjem poskusu uspelo ujeti poškodovanega laboda.

Kot navaja portal Šibenik In so laboda, ki naj bi po poročanju lokalnih medijev ob obali Šibenika plaval že deset dni, prepeljali k veterinarju. Kljub amputaciji peruti pa Menđušić pričakuje njegovo popolno okrevanje. Nato bodo laboda premestili v Zablaće, kjer je dostop do morja primeren tudi za poškodovanega laboda, morje pa ni tako globoko. Omenjeni sogovornik namreč pričakuje, da ptica na kraju z globoko vodo ne bi preživela.

Policijska "akcija" sredi mesta je poleg pozornosti novinarjev pritegnila tudi številne turiste. Laboda pa naj bi prisotni poimenovali Ryan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:46 4. Januar 2017.

    mi že ptićjo gripo imamo mejte ga sami hrvateki

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.