Ideje za pravo mačjo sobo

Foto: A. Š. Mačja soba
Če naročate novo pohištvo in ste velik ljubitelj mačk, ga lahko prilagodite tudi njim ...
Oglej si celoten članek

Mačji skrbniki vemo, da naše kosmatinke rade hodijo po kuhinjskem pultu, si brusijo kremplje na fotelju, lovijo muhe po zavesah in tako dalje. Na neprimerno vedenje jih moramo opozarjati in nas pridno ubogajo. Ko smo zdoma, na pravila rade pozabijo.

Prav zato si omislite mačjo sobo. To je prostor v stanovanju ali hiši, kjer so mucke zaprte v času vaše odsotnosti, kjer se jim ne more nič zgoditi in imajo vse, kar potrebujejo.

Luknje v omarah

Idealno je, če imate mačje stranišče znotraj omare, kar izgleda lično, pesek pa ostane znotraj omare in ga mačka ne raznaša po stanovanju. 

Če imate doma tudi psa, bo najbrž oboževal mačje brikete. Da jih ne bo pojedel, imejte višjo polico, kjer ima mačka svojo vodo in hrano.

Foto: A. Š. Mačja soba

Mucke imajo rade mehka ležišča, še raje imajo manjše zaprte prostore, kjer se počutijo varne. Kupite jim lahko večja mačja drevesa z ležišči, ležišča pa jim lahko uredite tudi znotraj omare.

Notranje mačke potrebujejo nujno tudi praskalnik, ki jim je vedno na voljo. V nasprotnem primeru si bodo za svoje kremplje izbrale drugo površino.

Foto: A. Š. Mačja soba

V mačji sobi imejte tudi okno in polico, kjer lahko mačka opazuje zunanje dogajanje. Na vrt lahko postavite tudi krmilnico, da bo mucka opazovala zunanje ptice.

Foto: A. Š. Mačja soba Za mucko pripravite tudi kakšne igračke, vrvice, žogice. Spodaj si lahko ogledate še nekaj zanimivih idej za mačjo sobo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.