Irma je odšla, začelo se je nenavadno reševanje

Foto: facebook
Foto: facebook
Prijatelji iz majhnega mesteca ob zahodni obali Floride so pozvali po Facebooku in mnogi so priskočili na pomoč.
Oglej si celoten članek

Orkan Irma za seboj ne pušča samo upostošenja, žrtve so namreč tudi morske živali, ki so ob sicer nenavadnem pojavu, ko je morje ponekod dobesedno izginilo, ostale ujete v blatu. Fenomen se pojavi ob močnem orkanu, ki zaradi pritiska izsesa vodo in jo, ko njegova moč pojenja, tudi izpusti nazaj. Razdejanje Nori posnetki: Orkan je ocean ob obali Floride dobesedno posesal

Vlekli so ju skoraj sto metrov daleč

"Malo se nam je že mešalo od orkana, zato smo se odpeljali do konca Whitfielda, zaliva, kjer je plima posesala morje. V blato, ki ga je bilo do kolen, sta se ujela dva ogromna morska leva," je na Facebooku zapisal domačin Marcelo Clavijo ob videu in fotografijah reševanja dveh ogromnih in nevarnih seslacev. 

xxx

Morje je izginilo, do kamor seže oko. V daljavi so tako domačini in prijatelji, ki so se odpravili fotografirati ta nenavadni pojav, videli le dve veliki gmoti, ki ležita v blatu: "Bila je precej nora izkušnja, živali smo namreč vlekli 100 jardov vstran" je zapisal.

"Najprej smo poskušali sami, vendar je bilo treba poklicati na pomoč,"  je za Sarasota Herald-Tribune dejal drugi od petih prijateljev Tony Faradini: "Nismo mogli dovoliti, da manateji (morski levi) umrejo tam zunaj. Slike smo podelili po socialnih medijih in objava je eksplodirala," je dejal. Takoj so prišli  reševalci vodnih živali, policija in lokalni prebivalci ter težki živali zvekli v vodo in ju tako še pravočasno rešili. 

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:20 26. September 2017.

    To niso morski levi ampak morske krave.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.