Italijani pse množično parili z divjimi volkovi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
“Italijanski gozdni karabinjeri so uspešno zaključili akcijo “Ave Lupo”, v kateri so zasegli 229 hibridov med psi in divjimi volkovi,” piše italijanska tiskovna agencija Ansa.
Oglej si celoten članek

Akcijo so izvedli v 54-ih italijanskih provinicah in s pomočjo genetskih analiz ugotovili, da je v prevari sodelovalo devet kmetij, ki so vzrejale pasmo češkoslovaški volčjak. Da bi dosegli še večji volčji izgled pa so se zatekli k prevaram in pse parili z divjimi volkovi. Tako so imeli njihovi mladiči v resnici ponarejen rodovnik, za te mladiče pa so nekateri skrbniki odšteli kar 5.000 evrov.

Prevare od leta 2013

Pasma češkoslovaški volčjak je sicer res nastala s križanjem s karpatskim volkom, zaradi tega je tudi nekoliko težje učljiv in ob neprimernem šolanju potencialno agresiven. Nekaj časa so jih uporabljali v vojaški službi, zdaj pa jih pogosto uporabljajo kot čuvaje. Parjenje teh psov z divjimi volki pa lahko njihovo agresivnost poveča, opozarjajo italijanski kinologi.

S prevarami so nekateri vzreditelji začeli v letu 2013, karabinjeri so vse oglobili, dobili so tudi prepoved nadaljne vzreje. “Zasegle hibride so vrnili skrbnikom, saj bodo le-ti zanje najbolje skrbeli, poleg tega so na svoje živali tudi močno navezani,” še piše Ansa. 

Foto: Profimedia Češkoslovaški volčjak

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.