Je farmar ustrelil volkodlaka? To ne, ampak ...

Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks
Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks
V ZDA so ustrelili bitje, a ne vedo, za katero žival gre.
Oglej si celoten članek

Lastnik ranča v bližini mesta Denton v ameriški zvezni državi Montana je pred dnevi ustrelil bitje, ki se je nevarno približalo njegovi živini. Ko je želel oceniti, kaj je ustrelil, pa ni našel odgovora. Tudi strokovnjaki za divje živali iz omenjene zvezne države priznavajo, da v tem trenutku sploh ne vedo, za katero žival gre. 

Ko so pregledali truplo, so izrazili dvom, da gre za volka, saj ima prekratke zobe, prevelika ušesa, sprednje tačke so premajhne, a kremplji preveliki. Poleg tega ima zelo nenavaden kožuh.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost pri zvezni agenciji za naravo, so ugotovili, da gre za mlado samico brez mladičev, ki pripada "družini psov, med katere spadajo psi, lisice, kojoti in volki."

Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks Bitje

"Nimamo pojma, kaj je, dokler ne dobimo nazaj rezultatov testa DNK," pa je po poročanju BBC dodal predstavnik agencije. 

 V povezavi z bitjem so takoj vzniknile številne teorije, od tega, da gre za križanca med volkom in grizlijem, ali pa za hibrida med kojotom in volkom. Veliko je tudi "ugotovitev", da je kmet ustrelil pravcatega volkodlaka, sorodnika bigfoota ali kakšno drugo mitsko bitje. 

Pri agenciji so vse takšne namige zavrnili, saj želijo najprej počakati na izsledke analiz, ki pa jih bodo verjetno opravljali več tednov.

Lov na volka je v državi Montana dovoljen, če ogroža lastnino.

Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks Bitje

Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks Bitje dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:16 26. Maj 2018.

    Kaj te imajo to? Nekakšen križanec med volkom in še nečim ali genska deviacija? He, he, čuden volkec, kužek ali …

  • 12:02 26. Maj 2018.

    Je novinar ustrelil raco?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.