Kamera za opazovanje v živo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Od junija do septembra številni turisti obiščejo park Katmai, da opazujejo medvede pri lovljenju lososov. Iz Slovenije jih lahko spremljamo v živo prek spletne kamere.
Oglej si celoten članek

Narodni park Katmai na jugu Aljaske je ena najboljših točk za opazovanje rjavih medvedov na planetu. Na tem območju živi kar 2.000 medvedov, kar je petkrat več kot v Sloveniji, zato jih še lažje srečamo.

Velika atrakcija pa so prav medvedi, ki od junija do septembra veselo in na lahek način lovijo tamkajšnje losose. Ti se namreč v tem času selijo navzgor po reki in so pri tem bolj ranljivi. Lososi sicer največji del svojega življenja preživijo v slani morski vodi. Odrasle ribe pa se za razmnoževanje vračajo v sladkovodne vodotoke. Zaradi manjših slapov na poti navzgor, morajo celo skakati. 

Lahko jih spremljamo tudi mi

Na loviščih medvedov so prav zaradi številnih turistov naredili razgledne ploščadi, kjer lahko spremljamo medvede pri lovu. Zdaj si lahko to atrakcijo v živo ogledamo tudi tisti, ki smo od parka Katmai precej oddaljeni. Na Brooks River so namreč namestili kamero, kjer lahko v živo spremljamo potrpežljivo čakanje medvedov na zdrav prigrizek.

Ob gledanju posnetkov imejte v mislih, da imamo z loviščem devet ur razlike. Sodeč po mnenju strokovnjakov je medvede najbolje spremljati zjutraj, med peto zjutraj in dvanajsto. Pri nas torej med 14.00 in 19.00. V določenem trenutku so zabeležili tudi enajst medvedov. Koliko jih vidite vi? Posnetek najdete tukaj.  

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.