Ko vidimo tavajočega psa brez lastnika

Foto: Profimedia Kerijski modri pes
Ne poglejte stran. Pomagajte psu in skrbniku.
Oglej si celoten članek

Ste že naleteli na psa, ki tava naokoli brez skrbnika in niste vedeli, kaj storiti? 

V Sloveniji se psi brez nadzora ne smejo sprehajati naokoli. Zato smo vsi dolžni, da o morebitnem tavajočem kužku obvestimo najbližje zavetišče za živali ali veterinarsko organizacijo. 

V primeru, da je žival nepoškodovana in ni agresivna, jo lahko odpeljete tudi sami k veterinarju na odčitanje čipa ali v zavetišče, kjer so zadolženi za tisto mesto najdbe. 

Ob najdbi torej pokličite v nabližje zavetišče ali veterinarsko organizacijo. Če ne poznate kontaktov, pa lahko obvestite 112, center za obveščanje, kjer imajo vse potrebne podatke in žival zadržite do prihoda pristojnih. Oziroma psa do zavetišča lahko odpeljite sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.