Končno sprejeli prepoved

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tajvanski parlament je danes prepovedal uživanje psov in mačk.
Oglej si celoten članek

Na Tajvanu bo poslej poleg uživanja prepovedan tudi nakup ali posedovanje pasjega in mačjega mesa, kršiteljem pa grozijo kazni do 250.000 tajvanskih dolarjev (okoli 7.700 evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dve leti zapora

Nova zakonodaja zvišuje tudi kazni za ubijanje ali mučenje živali na največ dve leti zapora ter dva milijona tajvanskih dolarjev (61.600 evrov).

"To je dokaz, da tajvanska družba skrbi za blaginjo živali," je po sprejetju nove zakonodaje dejal poslanec Wang Yu-min. Zahteve po ostrejši zakonodaji so se na Tajvanu okrepile po nekaj zloglasnih primerih mučenja živali, ki so osupnili javnost.

Na Tajvanu je bilo tako kot marsikje drugod po Aziji uživanje pasjega mesa pred desetletji dokaj pogosto. Danes je precej redkejše, kljub temu pa so v zadnjih letih zabeležili nekaj trgovin, ki so prodajale pasje meso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.