Koristne pri petih kliničnih stanjih psov ali mačk

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Omega-3 maščobne kisline imajo pomembno vlogo za splošno zdravje naših živali, med drugim lajšajo alergijske reakcije ...
Oglej si celoten članek

Med nenasičenimi maščobnimi kislinami pomembno mesto zasedajo omega-3 maščobne kisline, med katere uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALA), eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA).

“Omega-3 maščobne kisline imajo pomembno vlogo za splošno zdravje naših živali, med drugim lajšajo alergijske reakcije, zmanjšajo vnetja, upočasnjujejo težave s slabovidnjostjo in slepoto, upočasnjujejo razvoj in širjenje nekaterih vrst raka,” našteva veterinarka Karen Becker na svoji strani mercola.com.

Uporabite ribje olje

Poleg tega so različne raziskave dokazale, da so omega-3 maščobne kisline koristne pri petih kliničnih stanjih psov ali mačk: za kardiovaskularne motnje, kognitivne funkcije in nevrološko zdravje, vnetne bolezni kože, bolezni ledvic in osteiartritis. Dr. Becker opozarja, da ima večina briketirane hrane dodane omega-3 maščobne kisline, a so te hitro pokvarljive. Zato priporoča, da jo našim živalim ves čas dodajamo. Sama svetuje ribje olje, ki pa ga moramo po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v tridesetih dneh. Veliko omega-3 maščobne kisline ima denimo tudi laneno olje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.