Lastnike bodo ugotavljali s pomočjo DNK

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Trstu so se odločili za učinkovit boj proti skrbnikom, ki ne čistijo za svojim psom.
Oglej si celoten članek

V Trstu predstavljajo pasji iztrebki velik problem, zato so lokalne oblasti napovedale ostre ukrepe za nemarne skrbnike psov, piše Il Piccolo. Pobiranje pasjih iztrebkov je namreč nujno tudi iz higienskih razlogov, saj je v mestu prijavljenih kar 21 tisoč psov.

Lokalni politiki so zgroženi nad tem, da skrbniki ne čistijo za svojim psom in da so ulice polne pasjih iztrebkov. Zato so odločeni, da bodo v naslednjih mesecih naredili temu konec.

Ugotavljali jih bodo z laboratorijskimi analizami 

Da bi skrbnike prisilili v pobiranje iztrebkov, želijo uvesti prave DNK analize iztrebkov in posledično uvesti tudi višje kazni, ki trenutno zašajo 250 evrov. Iztrebke bi za analizo po trenutnih predlogih pobirali policisti in zaposleni na Uradu za varovanje okolja.

Iztrebke bi odnesli v laboratorij, kjer bi nato določili skrbnika in mu poslali globo. Da bi odkrili skrbnike psov oziroma lastnike nepobranih iztrebkov, bodo morali odvzeti vzorce krvi ali sline vseh registriranih psov, piše italijanski časnik. 

Foto: EPA Pes

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • h3o
    18:45 14. Januar 2016.

    zakaj ne naučijo pse srati na školjki?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.