Lovil divje mačke, na koncu one ulovile njega

Foto: Profimedia Afriški lev
V zasebnem rezervatu za lov Ingwelala v srcu Južnoafriške republike je lev napadel in pojedel moškega, ki je lovil divje mačke.
Oglej si celoten članek

Ljudje, ki so se nahajali v bližini dogodka, so lokalnim medijem povedali, da je lovec klical na pomoč, a da so ga levi hitro ubili in požrli večino njegovega telesa, preden so jih pregnali. Pustili naj bi le njegovo glavo, je poročal britanski The Daily Mail.  

Policisti so sprva mislili, da so levi ubili traktorista, ki je zaposlen v parku, a ko se je ta vrnil živ, so ugotovili, da so se divje mačke najverjetneje spravile na lovca. Kasneje so poleg trupla namreč našli lovsko puško. Postopek identifikacije žrtve sicer še poteka. Po poročanju medijev lovec pri sebi ni imel osebnega dokumenta, ki bi jim olajšal identifikacijo.   

Manj kot 20 tisoč primerkov

Lokalni delavec iz bližnjega naravnega rezervata je dejal, da se je napad zgodil na območju, kjer živijo levi. "Glava je še bila tam, a levi so pojedli večino ostalega. Slišal se je krik in levi so se razkropili, ko se je razlegel pok puške, a je bilo prepozna, da bi zanj karkoli storili. Pojedli so ga," je dejal.  

Največjo grožnjo za leve v Afriki predstavljajo prav divji lovci, pa tudi izginjanje njihovega naravnega okolja in nenehen konflikt s človekom. V zadnjih desetletjih je lev izginil s kar 82 odstotkov ozemlja, kjer je živel prej.

Levi v Afriki ubijejo do 250 ljudi na leto. Samci tehtajo okrog 190, samice pa približno 130 kilogramov. Tečejo lahko s hitrostjo 80 kilometrov na uro ali celo več. V Afriki živi le še nekaj manj kot 20 tisoč primerkov te živalske vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:02 14. Februar 2018.

    Naj pusti leve pri miru! Priporočam mu streljanje na golobe - glinaste!

  • 09:55 13. Februar 2018.

    Vsaka čast levom, še več takih z veseljem jim bi pomagal iztrebit to golazen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.