Maček Dog trenira pse vodnike

Foto: Profimedia Psi
Mačka z nenavadnim imenom "Dog" oziroma "Pes" ima v centru Support Dos, Inc. v ameriškem mestu Saint Louis, ki trenira pse spremljavlce, posebno vlogo.
Oglej si celoten članek

Od letošnjega poletja, ko so črno-belega mačkona sprejeli v center, igra ta ključno vlogo pri učenju sobivanja psov z drugimi živalmi, je poročala ameriška tiskovna agencija Asociated Press.

Psi spremljevalci morajo biti vajeni stika z drugimi živalmi in se pri tem ne smejo pustiti motiti, saj pri svojem vskaodnevnem delu pomagajo ljudem, ki imajo težave z vidom, sluhom oziroma osebam, ki so gibalno ovirane.

Raje ima "pasjo" vodo

Predsednica in izvršna direktorica organizacije Support Dogs Anne Klein je dejala, da je Dog "neustrašen" v bližini svojih veliko večjih pasjih prijateljev in da se igra z njihovimi repi, spi v njihovih posteljah ter pije in je iz njihovih skled namesto iz svoje.

Psi gredo sicer čez usposabljanje, ki traja dve leti, preden jih brezplačno predajo novim skrbnikom.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:31 28. December 2017.

    taki prispevki so res nekaj posebnega ,,,ne pa da gledamo ali beremo o lumparijah povzpetniske gospode

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.