Matične celice pridobijo iz maščobe

Foto: EPA
Foto: EPA
Bralko skrbi, ker psu niso odvzeli matičnih celic že ob rojstvu.
Oglej si celoten članek

Vprašanje bralke: Našemu psu ob rojstvu niso odvzeli matičnih celic iz popkovine, iz popkovnične krvi. Je vseeno mogoče najti kakšno drugo pot? Se v tem primeru da kaj narediti?

Odgovarja Jernej Hren, dr. vet. med., Animacel

Postopki zdravljenj z matičnimi celicami so v zadnjih letih močno napredovali. Preizkušene in rutinske metode zdravljenj pa za razvoj telesu lastnega zdravila, potrebujejo le majhen košček podkožne maščobe – odrasle živali! V tem koščku je nekaj sto matičnih celic, ki jih lahko izoliramo in namnožimo. Tako iz telesu lastnih celic – pripravimo avtologno zdravilo za prizadeto žival.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.