Med prtljago skrival strupene kače in žabe

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nizozemski cariniki med prtljago Rusa odkrili strupene živali
Oglej si celoten članek

Carinski uradniki so na mednarodnem letališču v Amsterdamu aretirali Rusa, ki je imel v prtljagi skritih več strupenih kač in žab, je sporočila tamkajšnja služba, zadolžena za ravnanje z živalmi. Moški je na letališču Schiphol prestopal, ko se je vračal v Rusijo iz Brazilije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V njegovi prtljagi je bilo skritih več deset živih kač, žab, ščurkov in kuščarjev. Velik del teh živali je bilo zelo strupenih," je v izjavi za javnost razkrila služba in navedla, da so našli 26 zlatih harpunastih kač, 10 strupenih kač, 33 ščurkov in redke kuščarje.

Moški je imel živali spravljene v plastičnih posodah v nahrbtniku.

"Moški je resno ogrozil živali, ko jih je spravil v plastične posode, zato smo ga obtožili krutega ravnanja," je še sporočila služba.

Osumljenec bo ostal v pridržanju do nadaljevanja preiskave, živali pa so odpeljali v specializirano zavetišče.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.