Medved pri zobozdravniku

Foto: EPA
Foto: EPA
Tako izgleda pregled pri zobozdravniku za rjavega medveda.
Oglej si celoten članek

Rjavi medved Igor iz divjega parka Johannnismuhle blizu Barutha v Nemčiji ima črn zob. Zato so veterinarji in strokovnjaki iz živalskih vrtov združili moči, da bi operirali 250-kilogramskega medveda.

Foto: EPA Rjavi medved  

Rjavi medved je sicer vrsta iz družine medvedov in je poleg severnega medveda največja danes še živeča zver. Samci lahko tehtajo tudi do 400 kilogramov, samice pa tehtajo med 150 in 350 kilogrami. Samci merijo v dolžino do 260 centimetrov, samice pa do dva metra, v Sloveniji naj bi jih bilo do 500.

Preberite še:

 - Kaj storiti, če srečamo medveda 

Foto: EPA Rjavi medved

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.