Medvode v znamenju ptičje lepote

Foto: Epa Ptice
Pred nami velika razstava in tekmovanje, čaka več kot tisoč ptic ...
Oglej si celoten članek

Društvo za varstvo in vzgojo ptic “Lišček Kranj”, ki se ukvarja z varstvom zunanjih ptic ter z vzgojo vseh vrst sobnih ptic, ta konec tedna organizira 26. državno razstavo in tekmovanje ptic Slovenije.

Sicer v društvu organizirajo razstavo vsako leto, gre najpogosteje za društvene razstavo. Letos so ponovno po letu 2010 prevzeli  državno razstavo ptic, ki je najvišje rangirano tekmovanje gojiteljev ptic Slovenije. 

Kanarčki, eksoti, križanci ...

"Veseli nas, da bodo tudi na letošnji državni razstavi ptic sodelovali rejci skoraj iz vseh slovenskih društev. Na njej bo tudi ocenjevanje ptic, ki bodo razvrščene v 19 skupin od barvnih kanarčkov, postavnih kanarčkov, eksotov, križancev, favne Evropa, papig skobčevk, srednjih in velikih papig," naštevajo v društvu.

Sodniki jih bodo skrbno ocenili, najboljše ptice pa bodo dobile pokale in priznanja. Na razstavi bo razstavljenih več kot 1.000 ptic, od skupno 124 gojiteljev ptic iz 17 slovenskih društev. "Na razstavi boste lahko izvedeli še več o delovanju društva in njegovih članih. Veseli bomo tudi vaših vprašanj," dodajajo.

Vse, ki vas zanima ptičje petje, lepota njihovega perja, vzgoja in pa gojitev ptic vabijo, da jih obiščete. Razstava bo v soboto in nedeljo 25. in 26. novembra v Športni dvorani Medvode. Razstava bo za obiskovalce odprta v soboto od 9. do 18. ure, v nedeljo pa od 9. do 14. ure. V nedeljo po 13. uri bo podelitev priznanj najboljšim gojiteljem. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.