Mladi psi in vnetje sklepov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralca zanima, ali lahko s pomočjo matičnih celic zdravimo tudi vnetje sklepov pri mladih psih.
Oglej si celoten članek

Vprašanje bralca: Ali lahko z matičnimi celicami pozdravite tudi vnetje sklepov pri mladih psih? Kdaj je to priporočljivo in kdaj je bolje, da pes to preraste s pomočjo občasnih protibolečinskih tablet?

Odgovarja Jernej Hren, dr. vet. med., Animacel

Pogosto se vnetje sklepov pojavi že pri zelo mladih živalih, vzroki so lahko različni. Če se z veterinarskimi diagnostičnimi metodami ugotovi, da se je pričel razvoj osteoartritisa, degenerativnega obolenja sklepa, je uspešnost zdravljenja najboljša ravno takrat, ko se z zdravljenjem prične čimprej. Pogosto se takšna zdravstvena stanja obravnava le s protibolečinsko terapijo, pri kateri pa ne zdravimo vzroka bolezni, ampak le lajšamo bolezenske simptome, zaradi česar bolezen ves čas napreduje. Matične celice pa jo ustavijo.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.