Mu lahko odstranimo samo en testis?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
En testis pri spu je ingvinalno. Kaj storiti?
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Pozdravljeni! Moj kuža je star sedem let in ima samo en testis zunaj, drugi je ingvinalno. Vem, da ga je pametno dati kastrirati, da ne bi notranji testis postal rakav, vendar pa se upiram kastraciji, ker naj bi pes potem postal manj živahen, bolj len in nejevoljen. Zanima me, če obstaja možnost, da se mu odstrani samo tisti testis, ki je ingvinalno, drugega pa pusti, tako da bi še vedno imel manjši priliv hormonov? Je to sploh opcija ali je bolj neumna ideja? Hvala za vaš odgovor

Odgovarja Marko Nabergoj, dr. vet. med., Veterinarski inženiring, homeopatija

Pozdravljeni.

Kakor že sami ugotavljate, je odstranitev testisa,ki je v trebušni votlini zaradi možnosti tumoroznih sprememb smiselna.Normalno spuščen testis pa lahko ostane in s tem ne vplivate na hormonalne spremembe in posledično spremenjeno obnašanje.Lep pozdrav. 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.