Mucka je razdražena. Piha na obiskovalce.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
"Problem, ki ga imate, je zelo resen, saj muca lahko tudi koga poškoduje," pravi dr. vet. med. Marko Nabergoj.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Doma imamo mucko, sterilizirano in staro šest let. Je posvojena iz zavetišča. Ko je bila stara dve leti, smo dobili prvega otroka, je kar v redu prenesla. Pred letom in pol smo dobili še drugega in zdaj je v stanovanju res kaos, dretje, kričanje, dirkanje ... Zdi se, da je zaradi tega pod velikim stresom.Iimamo majhno dvosobno stanovanje, mucka ima svoj visok praskalnik na balkonu, kamor se lahko odmakne. A je vseeno razdražena, kar piha na ljudi, ki pridejo na obisk. Kaj lahko storimo? Hvala za odgovor. 

Odgovarja Marko Nabergoj, dr. vet. med., Veterinarski inženiring, homeopatija

Pozdravljeni. Problem, ki ga imate, je zelo resen, saj muca lahko tudi koga poškoduje. Tako da morate biti previdni. Homeopatsko zdravilo za vašo muco je Hyoscamus niger-črni zobnik. Njen glavni alkaloid je hiosciamin in farmakološko deluje podobno atropinu.Zdravilo dajete v potenci C15 ali C30 2-3 X tedensko po 3 globule. Te lahko raztopite v malo mlačne vode in ji daste z žličko (ne kovinsko) ali brizgo počasi v gobček. Lep pozdrav.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.