Mucke imajo lahko tudi astmo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralko skrbi, ker njen mucek pogosto izdihuje zrak, kot bi želel izbljuvati dlako.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Moj mucek je kastriran in star osem let. Je zdrav mucek, ki živi noter, gre pa občasno tudi okrog hiše. Zadnjih nekaj mesecev dela nekaj čudnega. Postavi se v pozo, kot bi želel izbljuvati dlake, a je ne. Le izdihuje zrak kot bi želel kaj spraviti ven. To traja pol minute, potem je vse v redu. Ima mogoče astmo? Ponovi pa se vsak teden enkrat. Sicer ni nikoli bljuval dlak, je kratkodlak mucek. Hvala za odgovor.

Odgovarja Iris Selan, dr. vet. med., Klinika Tristokosmatih.

Nič ni navedenega, če kaj dobiva proti svitkom dlake, ali se mu to dogaja v gibanju ali mirovanju, če ima normalen apetit, če je cepljen, testiran za mačji aids ali mačjo levkemijo, če je to kaj vezano lokacijsko zunaj ali znotraj, da se izključijo alergije ...
 
V takem primeru pridejo v poštev težave s prebavili ali dihali, kar bo preveril vaš lečeči veterinar. Muce imajo lahko tudi astmo, z manj ali bolj hudimi kliničnimi znaki.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.