Na Cipru so prešteli mačke

Foto: Profimedia Mačke
Na Cipru so nedavno našteli kar 1,5 milijona mačk, kar je enkrat več kot je na otoku prebivalcev.
Oglej si celoten članek

Zavetišča so preplavljena, skoraj vsako mestece pa ima svojo t. i. cat lady oz. starejšo gospo, ki redno skrbi in hrani prostoživeče mačke, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Organizacije za zaščito živali so sicer opozorile, da se je populacija mačk povečala predvsem zaradi preskromnega financiranja programov za sterilizacijo in kastracijo. Po njihovem mnenju pa tudi dodatna sredstva v višini 75.000 evrov, ki jih je nedavno odobrila ciprska vlada, ne bodo pripomogla k omejitvi populacije.

Mačke se morajo tako sedaj zanašati predvsem na ljubitelje štirinožcev. Ti pogosto z lastnim denarjem plačujejo za veterinarsko oskrbo prostoživečih mačk, nekateri pa so zgradili tudi posebne mačje postaje, kjer lahko ljudje pustijo hrano zanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.