Na shodu za živali okoli 800 ljudi

Foto: ODPMŽ, Facebook
Foto: ODPMŽ, Facebook
V petek v Kopru shod za živali, istočasno odprtje prenovljenega zavetišča.
Oglej si celoten članek

"Dragi naši! Za nami je prvi protestni shod za živali, za pravico, za demokracijo v Mestni občini Koper, na katerega je prišlo okoli 800 ljudi," sporočajo člani Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ). V petek so zaradi vsega dogajanja povezanega z Obalnim zavetiščem organizirali protestni shod.

Pojasnjujejo pa, da so zaskrbljeni. Prejemajo namreč vse več izjav s strani ljudi, ki jih podpirajo, da bi na shod prišli, a jih je strah. "Izgube službe, denimo. Morajo biti tiho in kimati. Ne le to, mnogi morajo javno podpirati tudi vse tovrstne poteze koprskega župana in ploskati, tudi če se z nečim ne strinjajo," opisujejo.

Včeraj je bilo sicer tudi odprtje Obalnega zavetišča, s katerim zdaj upravlja Komunala Koper, ki jo vodi Gašper Gašper Mišič. V minulih dneh so namreč zavetišče lepo prenovili. Po navedbah članov ODPMŽ v preteklih letih kljub številnim prošnjam niso prejeli denarja za ureditev zavetišča. 

Kam je šel denar

V ODPMŽ sicer znova pojasnjujejo, da jih izjave koprskega župana Borisa Popoviča v zadnjih dneh žalostijo, predvsem navedbe o zaslužkartsvu in denarju, ki ga je zavetišče v preteklih letih dobilo od občin. Pojasnjujejo, da so podatki javno dostopni, da pa je azil od občin v zadnjem letu prejel nekaj več kot 100 tisoč evrov. "Verjetno razumeš, da moramo tudi zaposleni v azilu, katerih urnik je bil vse prepogosto 24-urni, jesti in smo dobivali plačo. Za plače zaposlenih v zavetišču je bilo letno namenjenih 70.000 evrov," opisujejo. Veterinarski ambulanti Koper je šlo po njihovih navedbah v zadnjem letu okoli 20.000 evrov, "voda, elektrika, stroški Komunale nam tudi niso bili poklonjeni." 

Preberite še:

Danes shod za zapuščene živali

Za petek organizirajo shod

"Veterina zavlačevala s podpisom"

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.