Na tako krut način so se znebili devetih greyhoundov

Foto: youtobe Hrt
V lokalnih organizacijah, ki pomagajo greyhoundom, so nad tem vedenjem zgroženi.
Oglej si celoten članek

"Če se v Španiji nad galgi znašajo tako, da jih še vedno ponekod obešajo, jih vržejo v vodnjake, polomijo noge in pustijo v gozdu ... imajo tudi v Veliki Britaniji svoje, inovativne načine, kako se znebiti greyhounda, ko jim ne služi več," so v svoji Facebook objavi zapisali v društvu Hrtji svet. Dodajajo, da so šokirani, da se kaj takega dogaja.

V razburkano morje

V Hartlepoolu v Angliji so namreč mimoidoči posneli več moških, ki so peljali devet greyhoundov do pristanišča in jih enega za drugim zmetali v razburkano morje. Mimoidoči so neznance prijavili na policijo, v lokalnih organizacijah, ki pomagajo greyhoundom, so nad tem vedenjem zgroženi. 

V društvu pozivajo vse, ki razmišljajo o posvojitvi greyhounda, da jih kontaktirate na info@hrtjisvet.org.

"Greyhoundi, ki so v mnogih državah še vedno zgolj sredstvo za dosego dobička, so krasni psi, več kot primerni za družinskega člana, saj so ravno prava mešanica navihanosti, mirnosti, lenobe in nežnosti," so zaključili v svoji objavi.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:11 9. December 2017.

    Greyhound je po slovensko angleški hrt. Ne znate googlati?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.