Ne boste verjeli, zakaj je klicala policiste

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prestrašena ženska ni mogla vstopiti v sobo ...
Oglej si celoten članek

V švicarskem alpskem mestu Chur je neka ženska v zgodnjih jutranjih urah poklicala policijo, ker je v njeno stanovanje zataval pajek, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Prestrašena ženska ni mogla vstopiti v sobo, ker trpi za arahnofobijo oziroma strahom pred pajki.

"Odposlana policijska enota je pajka odnesla iz hiše, da so šli stanovalci lahko varno spat," so policisti sporočili v izjavi.

Arahnofobija oiroma. strah pred pajki je sicer ena najpogostejših fobij in spada v širši kontekst odpora pred kosmatimi, gomazečimi bitji z mnogo nogami. Gre verjetno za psihološko potencirano instinktivno reakcijo na nevarnost, ki je v določeni meri tudi kulturno pogojena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.