Nenavadni ulov: V mreži zagledala nekaj čudnega

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Iz Jadranskega morja potegnila zelo redko ribo.
Oglej si celoten članek

Črnogorski ribiči so pred dnevi iz morja potegnili ribo z zelo nenavadnim, lahko bi rekli grozljivim videzom.

Nermin Alič in Fuad Goran sta se obrnila na lokalni inštitut za morsko biologijo, kjer se se vestnima ribičema zahvalili za obveščanje o ulovu in pojasnili, da gre za zelo redko ribo z imenom črna morska mačka ali "Etmopterus spinax Linnaeus, 1758"

xxx

"Ti primeri so zelo zanimivi za nadaljnja ihtiološke raziskave in dokazujejo, da je južno - jadranski bazen pravo središče biotske raznovrstnosti, z velikim številom redkih ali endemičnih vrst," so na svoji Facebook strani sporočili z inštututa.  

Ribo so ujeli v plitvini, pred veliko plažo v Ulcinju, strokovnjaki pa so potrdili, da gre za izredno redko vrsto, ki sicer živi le v Južnem Jadranu in to v globini tisoč metrov, Gre za ribo iz skupine hrustančnic, ki lahko zraste do 60 centimetrov.   

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:33 16. Maj 2017.

    E @grižaru umeš li ti da ćitaš, ćobane. ...... Crna Gora.

  • 21:49 15. Maj 2017.

    To je nova vrsta in sicer USTAŠKA PIRANHA!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.