Nepričakovana smrt obiskovalca Jadrana

Foto: Blue World Institute
Foto: Blue World Institute
Najverjetneje je šlo za veliko izčrpanost.
Oglej si celoten članek

Inštitut Plavi svet je prejel sporočilo o smrti kita pri Velikem Lošinju. Z morskega dna ga je na gladino potegnil ribič, ki ga je nato pripeljal do otoka Male Orjule. Sodelavci inštituta so pregledali truplo in potrdili, da gre za samico velikega kita (Balaenoptera physalus) dolžine 11,7 metra, poroča portal 24sata.

Glede na to, da so velikega kita na območju Velikega Lošinja opazili že v začetku januarja, menijo, da gre za isto žival. Čeprav je impresivne dolžine, gre za mlado žival; že ko se skoti, v dolžino meri okrog pet do šest metrov. Mladiči z mamo ostanejo okrog šest do osem meseca. V tem času naglo rastejo, ko se ločijo od mame, v dolžino merijo do 12 metrov.

Pri kitu niso našli nikakršnih poškodb, ki bi nakazovale, zakaj je umrl, menijo, da je šlo za izčrpanost. Glede na to, da je veliki kit strogo zaščitena žival, so že obvestili vse pristojne institucije.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:29 30. Januar 2018.

    Mladiči z mamo ostanejo okrog šest do osem meseca. B.B. bo treba preden objaviš,še enkrat prebrati - šest do osem …

  • 10:02 30. Januar 2018.

    Evo materijal za ustaško tuno v konzervah!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.