Njihov zdravilen vpliv na človeka

Foto: Tačke pomagačke
Foto: Tačke pomagačke
Na Sejmu za ljubitelje živali nas bodo razveselile tudi tačke pomagačke.
Oglej si celoten članek

"Osnovni cilj Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke je pomoč pri rehabilitaciji in izboljšanju počutja otrok, mladostnikov, starostnikov ter oseb s posebnimi potrebami," pojasnjujejo.

Društvo je prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki mu je Ministrstvo za zdravje dodelilo status humanitarne organizacije in status: društvo, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva. Med sorodnimi društvi je največje, v njem deluje 51 strokovno usposobljenih terapevtskih parov (vodnik in pes), trenutno pa se usposablja še 22 pripravniških parov.

Povpraševanje vsak dan večje 

Ker so psi odlični družabniki in po znanstvenih dognanjih tudi odlični 'terapevti', njihov vpliv na človeka pa je tudi zdravilen, je v slovenskem prostoru povpraševanje po obiskih terapevtskih parov Društva »Tačke pomagačke« (skrajšano ime, op. p.) iz dneva v dan večje, pojasnjujejo.

"Terapevtski pari  redno izvajajo terapevtsko delo v kar  64  ustanovah, med drugim v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna; po vsej Sloveniji pa v številnih varstveno-delovnih centrih, domovih za ostarele, v osnovnih in srednjih šolah, knjižnicah, vrtcih," naštevajo. 

Terapevtski pari Društva »Tačke pomagačke« vam bodo na Sejmu za ljubitelje živali z veseljem predstavili svoje delo. Prisrčno vas vabijo na njihov predstavitveni prostor. Več o njihvem delu najdete tukaj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.