Ojoj, kaj je to na zidu?

Foto: Youtube Gosenice
Že dolgo ni posnetek živali sprožil toliko gnusa na eni in navdušenja na drugi stran ...
Oglej si celoten članek

Živi svet je poln nenavadnih in nadrealističnih oblik obrambnega mehanizma. A že dolgo ni posnetek živali sprožil toliko gnusa na eni in navdušenja na drugi strani kot posnetek biologa Adama Pomerantza. Ta je na drevesnem deblu v Tabopati v Peruju posnel ličinke rastlinske ose, ki so se združile v nekakšen zlovešče utripajoči šop.

Proti plenilcem

27-letnega doktorskega študenta biologije na Univerzi Berkeley je prizor presenetil. "Kar lahko povem je, da se je kolektivno vedenje verjetno razvilo, da bi izzvalo prednost preživetja. Posamezno rastlinsko oso bi lahko hitro pobral lačen ptič ali pajek, zato jim združevanje v velike povezane skupine pomaga preživeti napade. Če se gibljejo tako uglašeno, se morda zdi, da gre za večjo žival, ki bi lahko prestrašila morebitnega plenilca," je za The Sun pojasnil Pomerantz.

Ob tem je dejal, da se ljudje na videoposnetku odzivajo na dva prevladujoča načina – prvi so fascinirani, drugim pa se ličinke gnusijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.