Panda skotila dvojčka

Foto: Žurnal24 Panda skotila dvojčka Foto: Žurnal24 Panda skotila dvojčka
Orjaška panda po imenu Mei Xiang je v živalskem vrtu v Washingtonu včeraj skotila dvojčka.
Oglej si celoten članek

Iz živalskega vrta Smithsonian v Washingtonu so sporočili, da sta mladička na svet privekala v razmaku nekaj ur in sta zdrava. Nad novim naraščajem pa so navdušeni, saj je rojstvo te ogrožene vrste medveda v ujetništvu zelo redko. Na svobodi pa jih živi manj kot 2000.

Foto: Žurnal24 Panda skotila dvojčka Mei Xiang, katere ime naj bi v kitajščini pomenilo lep vonj, je prvega mladička skotila ob 17.34 uri po krajevnem času, drugega pa nekaj ur kasneje ob deseti uri zvečer. Enega od mladičkov so nato za nekaj časa namestili v inkubator.

Na novinarski konferenci so predstavniki živalskega vrta pojasnili, da so samico spremljali nadvse pozorno s pomočjo kamer, kar bodo počeli tudi naprej. Leta 2012 je namreč mladiček po šestih dneh poginil.

Pando so umetno oplodili aprila s pomočjo zamrznjene sperme orjaškega pande z imenom Hui Hui, ki živi v raziskovalnem centru Wolong za orjaške pande v kitajski provinci Sečuan. Hkrati so jo oplodili tudi s spermo orjaškega pande Tian Tiana, ki živi v washingtonskem živalskem vrtu. Sedaj bodo s pomočjo testov DNK preverili, kdo je dejansko oče malih pand. Zaenkrat pa jima tudi še niso določili imen.

Zaradi sporazuma, ki ga ima živalski vrt sklenjenega s Kitajsko, bodo mladiča po štirih letih poslali na Kitajsko.

Foto: EPA Panda skotila dvojčka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.