Katera pasma pridela največ iztrebkov?

Foto: Facebook border collie
Ste se kdaj vprašali, katera pasma psov proizvede največjo količino iztrebkov?
Oglej si celoten članek

Mnogi bi pomislili na veliko nemško dogo, a ni tako.

Foto: Saša Despot Sejem za ljubitelje živali, pes, nemška doga Količina pasjih iztrebkov ni povezana samo z velikostjo psa in količino hrane, ki jo pes poje. Povezana je tudi z njegovo presnovo in zdravstvenim stanjem.

Foto: EPA Bernardinci in pesjak Nemška doga poje dnevno od 1.200 do 1.500 gramov suhe hrane brez tekočine, bernardinec pa od 900 do 1.200 gramov suhe hrane (kot so denimo briketi, ob katerih morajo spiti tudi veliko vode). Kljub temu na letni ravni bernardinec proizvede za 180 kilogramov več iztrebkov.

V tabeli je le nekaj pogostih pasem psov in njihova povrečna letna količina iztrebkov. Razlike med pasmami so velike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:58 1. November 2017.

    pasma je seveda parlamentni odnašalec

  • 18:57 1. November 2017.

    V parlamentu so še bolj produktivni.

  • 14:57 1. November 2017.

    Torej.. Bernardinec dnevno poje cca 1.2kg hrane, "poserje" pa preračunano 1.5kg dreka? Zdaj ali še kdo drug tu zraven serje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.