Pes in ločitvena tesnoba

Foto: EPA
Foto: EPA
Skrbnica psa je morala v bolnico, pes je tako žalosten, da nima volje do življenja.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Pes od mame je zelo navezan nanjo, ker sta ves čas skupaj. Zdaj je morala v bolnico, na rehabilitaciji bo še vsaj kakšen mesec in s psom je res groza. Zelo je shujšal, ne mara ven ... Kaj priporočate? Imate kakšno idejo? Pustila sem ga v maminem stanovanju in ga hodim tja pazit ... Bojim se, da bo umrl od žalosti, star je sedem let.

Odgovarja Anita Gosnik, univ.dipl.psih., Puppyland

Pozdravljeni,

kuža je očitno zelo navezan na mamo in je slišati, da kaže znake hude stiske, ločitvene tesnobe. Najbolje bi bilo, da mu zagotovite družbo čez dan - ali ga vzemite k sebi ali mu poiščite ustrezno varstvo, kjer bo lahko ravno tako bival v stanovanju in v stiku z ljudmi. Sedaj je tega že veliko na voljo. Nikakor naj ne bo zunaj, če je navajen bivanja notri, to bi bil zanj prehud stres. Potrebuje človeško družbo. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.