Pes leži na vročem soncu. Je to nevarno?

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Bralka ima psičko, ki rada poležava na vročem soncu. Skrbi jo, ali je to lahko nevarno.
Oglej si celoten članek

Pozdravljeni! Doma imamo psičko mešanko s koker španjelom, ki je stara skoraj eno leto. Psička se čudno obnaša, saj gre ležati v najhujši vročini na sonce. Zdaj smo bili dvakrat na izletu na reku in se je po polurnem ležanju na soncu zapodila v ledeno reko. Je lahko takšno početje škodljivo? Je z njo kaj narobe in nima občutka za vročino? Hvala za odgovor.

Odgovarja Vice Zaninović, dr. vet. med., Prva-K klinika za male živali

Pozdravljeni!
Opisano vedenje je pri zdravih psih normalno. V primeru ekstremnih temperatur vseeno svetujem, da ima pes vedno na voljo dovolj vode in možnost, da se umakne z vročine.

Pri pasmah, ki so bolj občutljive na vročino kot so na primer kratkogobčne pasme ali pri psih s kardiološkimi ali respiratornimi obolenji, svetujem dodatno previdnost oziroma izogibanje pretirani vročini.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.