Za to vas bodo oglobili

Foto: profimedia
Dlake povzročajo mašenje vodnih filtrov.
Oglej si celoten članek

"V vročih poletnih dneh smo zaznali, da nekateri lastniki psov za njihovo osvežitev poskrbijo s kopanjem v fontanah, kar med drugim povzroča mašenje vodnih filtrov zaradi dlak," ugotavljajo na MOL-u, od koder lastnike naprošajo, da svojih hišnih ljubljenčkov ne vodijo v fontane.

Po Odloku o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin namreč velja prepoved kopanja psov v fontanah. Če vas pri tem ujamejo, vas bo doletela kazen v višini sto evrov. Foto: Profimedia

Na Molu svetujejo, da ob vročini pojdimo na daljše sprehode raje zjutraj ali zvečer.  Sicer pa svežo vodo lahko nalijete v posodo, ki jo odgovorni lastniki imate vedno pri sebi in  natočite tudi na pitnikih, ki jih je po središču mesta, pa tudi v njegovi okolici kar nekaj. 

Kje so ljubljanski pitniki

V centru Ljubljane si pitniki sledijo od Pogačarjevega do Gornjega trga, ptina voda, ki je ves čas prijetno hladna je tudi na igriščih v Tivoliju in Navju, pa ob Koseškem bajerju in Cankarjevem vrhu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.