Počasi stradajo do smrti: labodi pevci, orli, plamenci ...

Foto: Profimedia Labod pevec
Svinec najprej napade prebavni sistem ptice, ta pa nato počasi in v mukah strada do smrti ...
Oglej si celoten članek

"V Evropi vsako leto zaradi zastrupitve s svincem umre milijon ptic. Mnoge ikone ptičjega sveta, kot naprimer labod pevec, orel belorepec in plamenec, poginejo zaradi zaužitja svinčenih šiber iz izstreljenih nabojev," opozarjajo v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. 

Svinec po njihovih navedbah najprej napade prebavni sistem ptice, ta pa nato počasi in v mukah strada do smrti. "To je dolgo poslavljanje," pravijo.

Lov v mokriščih

Dodajajo, da Evropska agencija za kemikalije razmišlja o prepovedi uporabe svinčenih nabojev za lov v mokriščih. Odprli so javno spletno posvetovanje na to tematiko, ki bo trajalo do 21. decembra 2017. Zato vabijo vse ljubitelje narave in ptic, da sodelujejo in podprejo prizadevanja za prepoved svinčenih nabojev za lov v mokriščih. Prizadevanja lahko podprete na tej povezavi: https://www.birdlife.org/banlead.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.