Pogumna psa rešila svojo čredo

Foto: Profimedia Požar v Kanadi
Maremsko-ambruška ovčarja Tad in Sophie sta svojo ovčjo družinico varovala vseh dvajset dni.
Oglej si celoten članek

Par pastirskih psov je med hudim požarom v Kanadi ostal brez svojih skrbnikov. Ti so bili v naglici in pred nevarnostjo evakuirani. Psa in njihovih 90 ovc so tako pustili na milost in nemilost požaru, ki je poleti pustošil po divjini British Columbie.

Umrla le ena ovca

Skrbnica psov Lynn Landry je psom pustila hrano, a je ob odhodu imela le malo upanja, da bodo preživeli hud požar. Ta je zajemal okoli 1.000 manjših požarov, ki so se razprostirali na 9.000 kvadratnih kilometrih, piše The Independent.

Po dvajsetih dneh, ko je bilo najhujše mimo, so se skrbniki vrnili na kmetijo in bili presenečeni. Na dvorišču sta jih pričakala pogumna psa in skoraj vse ovce. Manjkala je le starejša ovca, za katero je bil požar prehuda preizkušnja.

“Tad in Sophie sta varovala svoje ovce pred medvedi in kojoti. Brez njiju ne bi preživele,” je povedala skrbnica.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.