Pohvalno: na Dunaju zaščitili konje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Okoli 375 konjev, ki so vpreženi v kočije na Dunaju, bo zaščitil nov zakon.
Oglej si celoten članek

Mestne oblasti avstrijske prestolnice so sprejele zakon, s katerim so vprežnim konjem svetovno znanih dunajskih kočij prepovedale, da bi delali v času visokih temperatur nad 35 stopinjami Celzija, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Zakon bo v veljavo stopil sredi julija, določa pa tudi, da lahko konji delajo 18 dni na mesec in ne več 20, kot to velja sedaj. Poleg tega bodo delali eno uro manj kot doslej.

Tudi redni pregledi

Okoli 375 konjev, ki so vpreženi v kočije na Dunaju, bo moralo biti odslej deležno še rednih pregledov pri veterinarju.

Kočije so med turisti zelo priljubljene, vozijo pa vse leto okoli glavnih znamenitosti. Konji tako pogosto več ur po nevzdržni vročini vozijo turiste, zaradi česar so se oglasile zaskrbljene organizacije za zaščito živali.

Prejšnje poletje so se temperature nad 35 stopinj Celzija na Dunaju dvignile osemnajstkrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.