Poje tudi ribe trikrat večje od njega

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pajek se je sposoben celo potopiti v vodo.
Oglej si celoten članek

Avstralski znanstveniki so odkrili velikega pajka, ki zna deskati na valovih, plavati in loviti ribe. Pajek, ki je velik kot človeška dlan, lahko hodi po vodi in se prehranjuje z ribami, žabami, paglavci in celo strupenimi krastačami. Poje celo živali, ki so trikrat večje od njega. Poimenovali so ga Dolomedes Briangreenei oziroma skrajšano Brian.

Z imenom so počastili profesorja fizike z ameriške univerze Columbia Briana Greena, ki je tudi soutemeljitelj Svetovnega festivala znanosti, ki trenutno poteka v avstralskem Brisbanu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 

Zanimivi pajek za sledenje svojih žrtev uporablja vibracije majcenih valov na gladini vode, sposoben pa se je tudi potopiti pod vodo.

 
xxx
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.